tirsdag den 25. januar 2011

Penneholdere

5. klasse skulle lære symaskinen at kende. Jeg synes virkelig ikke, jeg kunne byde dem, at de skulle sy i papir, som jeg selv gjorde i håndarbejdstimerne i midtfirserne.

I stedet skulle de medbringe en tom og rengjort dåse. Tage mål af den og lægge 3 cm til i længden. Klippe stoffet ud og så ellers bare gå i gang med at sy vildt!

De skulle sy med mindst 3 forskellige farver, så de lærte at tråde maskinen, og de skulle prøve mindst 2 forskellige stingtyper. Og der blev gået til den.

Til sidst syede de skråbånd på kanterne og syede stofstykket sammen ret mod ret. Resultatet var flottere, end jeg selv lige havde regnet med, det ville blive - og børnene - de var glade!

3 kommentarer:

 1. Hej.
  Jeg faldt lige over denne blog via en anden kreativ blog.Jeg bliver bare nød til at skrive en kommentar. Hvor ser det bare lækkert ud de i har lavet. Og hvilken fed og kreativ lærer du er. Respekt for dig og dit arbejde :-)))

  SvarSlet
 2. Tusind tak for de flotte ord! Dem vil jeg tage til mig, og så vil jeg da rose mine elever, når jeg ser dem igen i morgen:)
  Kh Puk

  SvarSlet
 3. Det er så svært at få børn til at engagere sig i noget i dag - men det formår du virkelig! Stor respekt for dit arbejde, det beviser bare hvor meget man kan opnå når man selv brænder for sagen.

  Hvis bare jeg havde haft en lærer som dig - så var jeg kommet i gang med min kreative udvikling meget tidligere.

  Tak fordi du inspirerer - både os på nettet og dine elever.

  :-)

  SvarSlet