lørdag den 14. august 2010

Korssting

Vi skal starte med at brodere korssting. Jeg har en pude med, som jeg har arvet fra min mormor. Eleverne er tydeligt imponerede over det store stykke arbejde, der ligger i sådan et pudestykke. Vi taler om, at man ikke broderer så meget i dag; meget bliver lavet på maskine mm. Tidligere, hvor der ikke var så megen underholdning i TV og på internettet, havde mange en hobby, og de fleste kvinder lavede en form for håndarbejde.

Jeg fortæller børnene, at vi skal nytænke korsstingbroderiet, og at de selv skal designe et mønster, de vil brodere. Jeg viser dem det eksempel, jeg selv har lavet.

Så skal der tegnes mønstre

Jeg har ternet papir og farveblyanter med - det er alt, hvad der skal bruges. (Nogle elever har selv udstyret i orden:))


Der tegnes mønstre på livet løs

Næste gang skal vi klippe aida-stof og i gang med at brodere med DMC-garn.

4 kommentarer:

 1. Så kreativt og flott,og så fint å lære barna om gammle hånarbeidsteknikker Puk.:))))
  Dette var også en fin ide for meg som Bestemor og aktivisere barnebarna på når dem er hos meg på besøk.
  Jeg hadde et av mine guttebarnebarn på 7.år her forleden dag som hadde med seg strikkepinner og garn og var bestemt på at jeg skulle lære han og strikke og til hans og min store glede greide han det innen neste dag når mamman kom for å hente han:)))
  Klem fra Jorid!!

  SvarSlet
 2. Hej Puk! Jeg glæder mig til at følge med herinde og se, om jeg måske får et par idé'er, som jeg kan omkonvertere til børnehaveprojekter. Fin blog!
  -LisBeth.

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor er den pude flot!

  Er der noget du bare fandt på, eller er der en opskrift? :)

  SvarSlet
 4. Hej Jorid
  Tak for dine søde ord. Ja, korssting er også fint til yngre børn, når man har dem på tomandshånd. Når man har et helt hold, er det godt, at de er lidt ældre. Fint med strikningen!
  KH Puk

  Hej Lisbeth
  Der kommer helt sikkert ideer, der også kan bruges til børnehavebørn. Er glad for at du følger med.
  KH Puk

  Hej Løjsen
  Puden er en gammel sag, jeg har arvet efter min mormor. Det er sikkert en ven af hende eller et familiemedlem, der har broderet den, så det er ikke en jeg har mønstret til.
  KH Puk

  SvarSlet